Blog de umor

unul dintre alea două-trei bloguri pe care le-ai lua cu tine pe o insulă pustie

Legenda

leave a comment »

Pe la sfârşitul secolului 13, o ceată de vikingi blonzi s-a adunat să găsească un nume pentru ţara lor. Toţi înalţi, bine făcuţi, cu plete şi coifuri de fier pe cap. Mâinile lor păroase sunt pline de sângele pescarilor pe care tocmai i-au omorât, just for fun, în cel mai recent raid pe mare.

Mai toţi au armele la vedere, nu se ştie niciodată când va veni următorul moment de plictiseală, în care vor simţi iarăşi nevoia să iasă din banalul cotidian smulgând din piept inima unui nefericit sau jucând x si 0 cu lancea pe spatele unei virgine.

Răcnesc tot felul de nume, care contin multe consoane. La un moment dat, unul propune o denumire în care raportul consoane/vocale este mai mic de 5 la 1. Uite gheiu! exclamă ceilalţi, dar nu se amuză prea mult, ci îl dezbracă, îl leagă de un stâlp şi încep să scrie, cu săbiile, pe pielea lui, primele Chuck Norris facts consemnate de istorie.

După aceea, vikingii înalţi, blonzi şi păroşi de întorc la demersul lor profund masculin de a găsi o denumire cu multe consoane pentru ţara pe care tocmai au fondat-o. Încep iar să urle, cu o voce joasă, sigură pe ea, tot felul de denumiri imposibile, numai că, la un moment dat, corul lor e întrerupt de apariţia unei pirande, care iese în faţă făcându-şi loc cu coatele.

După un moment de tăcere apăsătoare, ţiganca vine cu propria propunere:

„Haules baules, să moară ce-am prin casă, eu zic să-i spunem Suedia, ca lu fii-mea aia mică”.

Lupu: Dar de ce oare au acceptat vikingii aceasta denumire? Misterul este dezlegat daca ne amintim de o veche legenda tiganeasca. Se pare ca aceasta piranda era o astroloaga, o ghicitoare, o magicianca, o vrajitoare nivelul 10 calatoare in timp. Vikingii erau pregatiti sa-i dea cu barda-n teasta si apoi sa joace x si 0 pe spatele ei, dar ea imediat a deschis o servieta din piele, si din servieta au cazut niste hartii cu portative muzicale insemnate „Gavrilescu” si niste pungulite cu tot felul de prafuri si ierburi. A luat apoi una din pungi cu un praf alb si le-a dat pe la nas vikingilor. Ce-a urmat apoi a fost o orgie ca-n povesti. Trei zile si trei nopti a durat totul. Asta explica si cei cativa suedezi bruneti pe care ii veti intalni in ziua de azi.

Anunțuri

Written by depe

Aprilie 5, 2009 la 17:29

Publicat în stand up philosophy

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: