Blog de umor

unul dintre alea două-trei bloguri pe care le-ai lua cu tine pe o insulă pustie

În oglindă

with one comment

Acum câteva nopţi am visat că mă uitam în oglindă, la o creastă de păr care-mi stătea ridicată în vărful capului. Am ridicat mâinile să o netezesc şi, în timp ce făceam asta, mi-am dat seama că imaginea mea din oglindă a împietrit. Am lăsat atunci mâinile jos. Dacă te luai după oglindă, însă, rămăsesem nemişcat, cu palmele pe cale de a-mi netezi părul. Am intrat în panică. Mă mişcam din ce în ce mai greu, la început de parcă aerul din jur ar fi luat consistenţa apei, iar apoi ca şi cum corpul meu ar fi avut de înfruntat rezistenţa unor corzi elastice. Simţeam că devin conştient într-un fel diferit decât până atunci. În cele din urmă, m-am trezit, fără a putea să-mi mişc niciun muşchi. Era încă un episod de paralizie în timpul somnului.

Explicaţia e clară. Am trecut brusc de la somnul adânc, cu vise, la starea de veghe. Muşchii mei, care fuseseră paralizaţi pentru a nu urma în realitate mişcările pe care eu le fac în vis, au rămas aşa şi câteva secunde după ce m-am trezit. Şi acum îmi vine să întreb, nu fără o doză rezonabil de ironie: Asta înseamnă că realitatea în care mă mişc acum este cea din oglindă?

Anunțuri

Written by depe

Ianuarie 8, 2009 la 22:56

Publicat în vise

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Hmmm… interesant ce spui…
    Eu am visat ca sunt urmarit si cad primejdia era mai mare, fiind incoltit intre urmaritori si o prapastie ce se deschidea in fata mea, am inceput sa ma inalt in zbor, sa plutesc deasupra copacilor, inca sa pot si controla zborul, in functie de obstacolele din fata mea… e foarte bine sa zbori… cand m-am trezit, am dat piept cu realitatea… era numai un vis! Trist, foarte trist!

    al2lea

    Ianuarie 9, 2009 at 15:44


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: