Blog de umor

unul dintre alea două-trei bloguri pe care le-ai lua cu tine pe o insulă pustie

Şi, de la Moş Crăciun, un post despre doctorul Mengele

leave a comment »

Întreb şi eu, după ce am citit, cu punga de vomitat la îndemână, articolul ăsta: A descoperit Mengele ceva? Adică, înţeleg că a făcut tot felul de chestii sinistre, disecând copii fără anestezie şi smulgând bucăţi din stomacul unui om care asista, pe viu, la propria ciopârţire. Dar măcar a descoperit ceva? Că dacă nu, interesul lui ştiinţific faţă de gemeni, de exemplu, nu e decât un simplu fetiş.

Oricum, trebuie să-şi fi notat rezultatele experimentelor într-un caiet, ceva. Că altfel, cât de prost să fii să accepţi că alea erau nişte experimente? Adica, îl surprinzi pe doctorul Mengele coordonând măcelarirea unui copil şi asumi, doar ca urmare a profesiei lui, că demersul este unul ştiinţific? Ce, dacă era inginer presupuneai din start că atunci când lasă pe cineva să sângereze până la moarte lucrează, de fapt, la un model perfecţionat de vehicul amfibie?

Îmi şi imaginez o fază de genul: Intră un ofiţer în cabinetul medicului şi îl întreabă ce face. La care Mengele: Uite, îi tai coaiele lu unu, în timp ce îi înfig în cur un magnet, să vad cum atrage cuiele pe care i le-am dat să le mănânce la micul dejun. Ceea ce îl face pe ofiţer să constate: A, interesant! Conduci experimente asupra sistemului digestiv ŞI a aparatului reproducător.

Practic, fiecare gest al lui Mengele deborda de spirit ştiinţific. Probabil că inclusiv atunci când se căca, liderii nazişti presupuneau că doctorul studiază rezultatele transformărilor prin care a trecut bolul alimentar.

Reclame

Written by depe

decembrie 29, 2008 la 14:14

Publicat în aberatii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: