Blog de umor

unul dintre alea două-trei bloguri pe care le-ai lua cu tine pe o insulă pustie

Gheorghe Doja vs Gadea si Valentin Stan

with 2 comments

(noi fragmente din blogul lui Gheorghe Doja)

Am vazut in emisiune la Gadea ca sarbii protesteaza impotriva independentei Kosovo. Cristoiu si boierul ala cu mustata si interventii penibile au aberat o gramada, ceea ce m-a facut sa nu ma uit prea mult la emisiune. Din cauza lor, rascoala s-ar fi putut duce de rapa. La un moment dat, mi-era o asa rusine de rusinea lui Stan (boierul cu mustata) ca-mi vinea sa trimit un detasament de tarani cu furci si topoare sa-l scoata din studio si sa mi-l aduca aici, in tabara.

Ar fi zis, probabil, ca sunt unul dintre sustinatorii lui Basescu si ar fi ras isteric. „Dooomnu Gadeaaa…” ar fi bantuit un timp, prin tabara, ecoul. Taranii s-ar fi pisat pe ei de frica, in paturile lor de campanie, dar nu s-ar fi cunoscut pentru ca oricum sunt jegosi. Caii ar fi rupt hamurile si ar fi scapat in galop pe intinderile (aparent) fara margini ale campiei Pannonice. Intregi herghelii ar fi ajuns, inaintea noastra, la Budapesta, iar caii ar fi purtat, in sa, in loc de tarani inarmati, obsedantul ecou: „Dooooomnu Gadeaaaa…”

Ungurii n-ar fi inteles cuvintele romanesti, dar atavismul lugurbru al silabelor le-ar fi umplut madularele de o teama ancestrala. „Doooooomnu Gadeaaaa…”

-O arma teribila au taranii adunati de Gheorghe Doja, si-ar fi anuntat ofiterii maghiari, lipsitit de speranta, regele. Un monstru vorbitor, al carui discurs e atat de intesat cu interventii inoportune incat te face sa mori subit de rusinea lui. Inainte de a-si da ultima suflare, cei ce ii cad victima reusesc sa mai sopteasca doar: „Cum poate spune asemenea idiotenii?…”

-Dar ce face Goliatul discursiv despre care imi vorbiti? ar fi intrebat regele, nedumerit.

-Face de toate. Rade isteric, canta, danseaza, fredoneaza slagare din muzica usoara a anilor 80, vorbeste engleza cu accent american, pune la laptop inregistrari cu Basescu atat de prost facute ca iti zgaraie urechea… Isi tipa ideile si le incolaceste in jurul unor puncte lipsite de importanta pana nu mai intelege decat el ca nu are dreptate…

-Indeed, ar spune regele. In mainile cui nu trebuie, omul asta intrece prin forta distructiva invaziile mongole si pe cele cartagineze din epoca tarzie a bronzului.

-Sa mergem sa-l rapim?

-Da, luati cu voi trei batalioane de husari si doua de infanterie usoara si mergeti insotiti de…

Pe aici, plictisindu-ma sa-mi inchipui istorii alternative, am adormit. Am visat ceva fain, da nu-mi mai amintesc exact ce.

Reclame

Written by depe

februarie 21, 2008 la 23:39

Publicat în Gheorghe Doja

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. :))

    Lupu

    februarie 22, 2008 at 04:13

  2. in afara bascaliei,personal n-am inteles nimic din vrajeala lui asa zisul gh.doja, probabil ca este vre-un ungurel putin citit si care s-ar vrea un mare mistocar.Ma desgusta felul celor care se amesteca in ciorba,insa nu se pricep la gatit.Ca exista unele execese vocale este posibil, insa ce legatura are coada vacii cu stampila…..

    grigore

    iulie 22, 2008 at 16:17


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: