Blog de umor

unul dintre alea două-trei bloguri pe care le-ai lua cu tine pe o insulă pustie

Transport de sarbatori, cu microbuzul de vite

leave a comment »

Gara de Nord este foarte aglomerata de sarbatori si nu vrei, probabil, sa stai la coada cat timp sutele de oameni adunati in fata ta cumpara bilete pentru Iasi, Bacau, Fcosani, Galati, Tecuci, Constanta, Cluj, Brasov, Timisoara, Arad, Craiova, Targoviste, Ploiesti, Stau Mare, Braila, Giurgiu si alte orase spre care se indreapta romanii pentru a-si petrece Craciunul.

Asa ca ai prefera sa mergi la Gara Obor, acolo unde microbuzele firmei Acomar Impex SRL fac curse catre Buzau, Ramnicu Sarat si Focsani. Trei orase reprezinta destinatia de sarbatori pentru un numar mai mic de oameni, asa ca aglomeratia ar trebui sa fie si ea mai suportabila.

Si este. Numai ca microbuzele sunt si ele, la randul lor, destul de mici. Mai precis, au fix paisprezece locuri pe scaun fiecare. Prea putine pentru numarul de calatori.

Situatia, insa, nu este fara speranta. Unii omanei merg in picioare. Niciun centrimetru cub de spatiu nu trebuie irosit. Daca e nevoie, poti sta intr-un picior in timpul drumului, cu optiunea de a-l schimba daca vecinul din dreapta da geanta la o parte, astfel incat sa cobori un picior inainte de a-l ridica, pentru odihna, pe celalalt.

Microbuzul in care m-am urcat a plecat din Bucuresti ocupat de pasageri cu atata eficienta incat i-ar putea face invidiosi pe sovieticii care transportau, cu trenurile de vite, prizonieri de razboi in Siberia.

La iesirea din Colentina, deja jumatate de microbuz dormea, cu capul lasat pe spate si limba scoasa umed printr-un colt al gurii.

Era noua dimineata, nimeni nu era cu adevarat obosit, dar ce altceva sa faci atunci cand stai intr-un vehicul inchis ermetic, alaturi de douazeci de persoane la fel de insetate de oxigen ca si tine?

La intrearea in Sinesti, trei sferturi din microbuz dormea, dupa o portie zdravana de monoxid de carbon. Iar somnul a devenit mai profund aproape de Movilita, acolo unde un accident ne-a facut sa stam pe loc aproape cincizeci de minute.

-Ce ghinion pe noi, a spus in somn, nemultumit de asteptare, pasagerul din dreapta mea, in timp ce ambulantele luau de la locul accidentului ranitii aflati probabil in coma.

Anunțuri

Written by depe

Decembrie 23, 2007 la 10:38

Publicat în ce-am mai facut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: