Blog de umor

unul dintre alea două-trei bloguri pe care le-ai lua cu tine pe o insulă pustie

De 1 decembrie

with 2 comments

Sambata seara am iesit in oras. Nu neaparat ca sa vad bradul de la Unirii, ci pentru ca era sambata seara si aveam chef sa beau o bere cu un amic cu care nu ma mai vazusem de mult.

Drumul a durat o ora, si asta numai pentru ca, la un moment dat, m-am dat jos din autobuz si am continuat sa merg pe jos. Daca as fi ramas in 311, intarzierea ar fi fost mult mai mare. Masinile inaintau cu doi metri pe minut. Pietonii erau atat de multi pe trotuare incat incepusera sa faca slalom printre masinile oprite la niste semafoare care nu se vedeau. Din autobuze cobora, intre statii, atata lume de ziceai ca mijloacele de transport in comun sunt niste stomace care se golesc brusc din cauza indigestiei.

Trebuia sa ma intalnesc cu amicul in fata la TNB. Unde, ghinion, era concert la ora aia. Si mai era acolo, logic, o multime care asista la concert.

Asa ca a trebuit sa ne intalnim in alta parte. Numai ca peste tot era multa lume si nu te puteai gandi la niciun punct care sa nu fie atat de aglomerat incat sa n-ai nicio sansa sa fii vazut de cine trebuie.

Si multi erau in situatia mea, isi cautau prietenii si familiile pierdute in aglomeratie, si nu se puteau suna unii pe altii pentru ca zgomotul era prea mare pentru o convorbire telefonica. Necunoscutii au inceput sa vorbeasca intre ei si sa lege prietenii, mai ales ca pe cele vechi oricum nu le mai puteau relua. Si s-au intemeiat noi familii, intre femei care-si pierdusera sotii in aglomeratia de la metrou si barbati ramasi singuri sub bradul de la Unirii. Si au adoptat toti copii rataciti in multime, pe care, insa, nu i-au tratat ca pe copiii lor, pentru ca nici nu erau. Dar copiii au fost destul de multumiti, pentru ca a fost mai bine decat sa astepte sarbatorile prizand aurolac si colindand canalele in cautarea unor sobolani grasi, pe care sa-i friga la masa de seara.

Si nici parintii adoptivi n-au strambat din nas. Macar noii copii le aminteau de cei pe care ii pierdusera in noaptea aia, cand edilii au fost atat de cretini incat n-au reusit sa organizeze aprinderea unui brad de Craciun la Unirii.

Reclame

Written by depe

decembrie 3, 2007 la 08:28

Publicat în ce-am mai facut

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vreau să inventez un nou verb în limba română: a videanui. Semnificația verbului a videanui se va referi, da, ați ghicit, la a face un lucru praf, varză, varză cu carne, las lista de sinonime deschisă.

    Alecs.

    decembrie 4, 2007 at 03:10

  2. Varza „a la kitsch” cu copii pierduti

    Cristina

    decembrie 9, 2007 at 18:30


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: