Blog de umor

unul dintre alea două-trei bloguri pe care le-ai lua cu tine pe o insulă pustie

Al Gore din Chitila

leave a comment »

Tocmai a trecut saptamana in care se anunta premiile Nobel. Tot in perioada asta a anului se dau si niste distincii complementare Nobelurilor, pentru cele mai inutile realizari ale mintii umane. Bineinteles, premiile astea au parte de o expunere mai mare in presa pentru ca, nu-i asa?, macar le intelegem.

Sunt sigur ca premiile Nobel sunt amintite la stiri doar ca pretext, sa nu se faca prea brusc trecerea la prezentarea celor mai putin serioase, numite IgNobel. Un fel de „Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma gandesc la satul copilariei mele…”, si pe urma stiristul incepe sa zica de cercetarile privind pericolul la care se expun inghititorii de sabii. Abia asta e the real story, nu demonstrarea incompatibilitatii echilibrului Pareto si a respectarii liberatilor cu alegerea democratica.

Urmarile unui asemenea fenomen mediatic pot fi catastrofale. Pai sa ne gandim. Cercetatorul care vrea faima isi da seama ca nu mai merge ca pe vremea lui Newton, cand rezultatele serioase te faceau si faimos. Acum trebuie sa faci un fel de stiinta pe intelesul omului de rand. Ca altfel nu te da la teve. Si atunci se apuca si el sa studieze efectul cutitului de abator asupra mortalitatii violente la porci, in perioada Craciunului. Ceea ce nu e o chestie foarte utila, sa recunoastem.

A, era sa uit, titlul l-am pus asa din cauza ca a castigat Al Gore premiul Nobel pentru pace anul asta si mi s-a parut funny sa fac un joc de cuvinte pe seama numelui. De fapt, am scris postul ca sa am ce pune sub titlu, deci, daca ati citit pana aici, ati facut-o cam degeaba, ca doar titlul era important.

Anunțuri

Written by depe

Octombrie 14, 2007 la 15:42

Publicat în stand up philosophy

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: