Blog de umor

unul dintre alea două-trei bloguri pe care le-ai lua cu tine pe o insulă pustie

Stand by me (1986)

leave a comment »

stand_by_me.jpg

Prima oara am vazut filmul asta cand eram in clasa a sasea. Imi amintesc ca era pe la inceputul lui februarie 1997, intr-o luni. „Avem doispe ani si mergeam pe treispe”, exact ca naratorul din film, dar nu cred ca m-am gandit atunci la asta.

Nu stiu cum se face ca mi-am amintit recent de el. Zilele trecute mi l-a trimis un coleg pe messenger si l-am revazut imediat ce s-a incarcat. Bineinteles, cu alti ochi decat acum zece ani.

Filmul este despre niste pusti care descopera ce e aia moartea. Povestea ar fi urmatoarea: patru baieti de 12-13 ani afla ca aproape de oraselul in care locuiesc, intr-o padure, zace cadavrul unuia de varsta lor, disparut cu ceva timp in urma. Li se pare foarte cool ideea de a trece drept descoperitori ai cadavrului, asa ca pornesc in cautarea lui.

Il gasesc pana la urma, numai ca acum trebuie sa tina piept unei gasti d-alde Gigi Duru. Vine momentul in care se ajuta la greu, dar nu asta e cea mai tare faza a filmului. Punctul culminant mi se pare ca e momentul descoperirii cadavrului. Atunci, personajul narator zice ceva de genul: „Pustiul ala nu dormea si nici nu era bolnav. Era, pur si simplu, mort.” Pentru prima oara, vedea un cadavru. Si nu unul oarecare. Avea in fata un mort de varsta lui. Descoperea, in felul asta, ca nu e nemuritor.

Reclame

Written by depe

iunie 5, 2007 la 13:42

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: