Blog de umor

unul dintre alea două-trei bloguri pe care le-ai lua cu tine pe o insulă pustie

Cand mergeti sa vedeti „300”, lasati lobii frontali acasa…

leave a comment »

Ca un barbat tipic, am asteptat cu sufletul la gura sa apara „300”. Daca esti de-al meu, stiu ca ai ras la Titanic dar ai plans la Gladiatorul; printre filmele noastre preferate sunt „Lord of the Rings”, „Matrix”, „Sin City”, „Gladiatorul”, „Rambo [n]”.

Am vazut „Sin City”, care e bazat, ca si „300”, pe o creatie a lui Frank Miller, asa ca aveam sperante mai. Am vazut si trailer-ul si am fost foarte impresionat, desi stiam ca nu e bine sa am asteptari prea mari. Voiam sa ma duc la cinema, dar am fost prea tentat asa ca am gasit un DVD screener piratat.

Pe scurt: filmul e tot ce mi-as fi putut dori in materie de efecte vizuale, violenta, muzica, subiect, sex si aproape tot ce conteaza cu adevarat, doar ca e plin de idiotenii. E atat de plin incat mi-a fost greu sa le ignor si sa ma concentrez asupra carnagiului. Pe langa asta, e divortat complet de realitate, divortat si insurat cu fantasticul.

Adica totusi …, vin persii cu corabiile, coboara din ele si se blocheaza la cele doua intrari inguste de cativa metri in Grecia… care sunt si una langa alta. Spartanii se gandesc, in genialitarea lor, sa faca un zid sa blocheze doar una din intrari.

Sa nu mai vorbim de faptul ca filmul ia virtutea curajului in fata inamicului si o trage de par in toate directiile pana cand firul epic devine bombastic si orice moment mai dramatic pare a fi circ. Eu nu inteleg cum de intr-un buget atat de mare nu s-au gasit bani pentru angajarea unui regizor. Filmul e regizat prost de la un cap la altul. Pauzele, intonatia, muzica, toata editarea care ar fi vrut sa dea impresia de grandoare si dramatism, sunt facute atat de prost incat aproape nu am reusit sa ma bucur de violenta.

As putea da vina pe actori, care nu sunt de prima mana, dar totusi le apreciez efortul. Fiecare a tras de fiare cateva luni, ca sa ofere ceva si pentru putinele femei din audienta: abdomene in cubulete. (300 spartani x 6 cubulete per spartan = … sunt ceva cubulete in filmul asta.) Am vazut in film mai multi pectorali decat am vazut in toata viata mea, mai mult muschi decat la abator. Unul dintre actori totusi merita un picior in cap, pentru faptul ca vorbeste ragusit ca sa para macho, si totusi suna ca un retardat.

Dar nu vreau sa fiu foarte critic, pana la urma sunt si lucruri bune: de exemplu sex, ca in filmele mai bune produse de Playboy. Am vazut sani, desi cam mici. Pentru cei perversi e un viol. Sunt si o gramada de monstri de toate felurile: minotauri, mutanti, creaturi diforme, cocosati pitici, leprosi si alte creaturi libidionase.

In concluzie va recomand sa mergeti la film cu prietenii si sa radeti cu o punga de pop-corn in brate, dar sa nu va asteptati la nimic inteligent. Mergeti cu prietena pe riscul vostru. Cred ca cel mai bine ar fi sa il vedeti intr-o limba pe care nu o intelegeti.

Written by Surge

martie 23, 2007 la 20:40

Lasă un comentariu